ANSLUT DIG TILL FIBER

Många vill ansluta sig till vårt snabba fibernät! Vi fortsätter utbyggnaden, gata för gata, område för område.  bredbandnu.se hittar du aktuell information om just din gata eller område och där kan du även teckna fiberavtal med ditt BankID.

 

 

UTBYGGNAD LANDsBYGD

Länsstyrelsen har fattat beslut om stöd till bredbandsutbyggnad på landsbygden. Karlshamn Energi har fått beviljat stöd för områdena Mieådalen, Vettekulla/MatvikVekerum/Gustavstorp, Mörrum Norra, Svängsta/Åkeholm, Märserum/Törneryd och Långehall. Utbyggnaden av fiber i ovan nämnda områden delfinansieras av Europeiska Jordbruksfonden och nationella medel som fördelas av Jordbruksverket och Länsstyrelsen i Blekinge. Läs mer här: Mörrum norra, Mieådalen, Vettekulla/Matvik, Vekerum/Gustavstorp, Svängsta/Åkeholm och Märserum/Törneryd samt Långehall. Totalt har nästan 50 miljoner kronor delats ut till Karlshamn Energis landsbygdsprojekt.

 

 

 

din guide till
karlshamnsporten

Här kan du ladda ner en digital pdf om hur du gör för att registrera dig i Karlshamnsporten.

 

 


 

STORSATSNING SNABBAR UPP FIBERUTBYGGNAD

Landsbygden ska inte behöva vänta på bredbandsanslutning. Det anser kommunen och satsar nu uppemot 70 miljoner kronor extra för att nå alla permanentboende i kommunen. Det är de återstående fem procenten av hushållen som den aktuella satsningen riktar sig till.

– Vi har sett hur föreningar på landsbygden kämpar för att få bredband. Vi tycker att det tar för lång tid så vi har beslutat att vi ska bygga ut nätet. Istället för upp till sex år har vi kommit fram till att vi ska klara det på tre år, berättar Marco Gustavsson (C) som är landsbygdssamordnare.

För att utbyggnaden inte ska behöva vara beroende av statliga bidrag går kommunen in med uppemot 70 miljoner kronor. Beviljas Karlshamn Energi eller annan förening stöd så minskas det kommunala bidraget. Utbyggnaden ska ske under perioden 2019-2021.

 

Har du möjlighet att teckna dig på fiber? Gå in på bredbandnu.se och anmäl ditt intresse idag!

Vill du läsa mer om artikeln, kika här.

Frågor & svar

Vilka leverantörer kan jag välja bland för Internet TV och Telefoni?

Ni kan läsa mer om våra tjänsteleverantörer i www.karlshamnsporten.se.

Vem äger anslutningen?

En slutförd fiberanslutning blir fast egendom och tillhör villan. Ägandet tillfaller villaägaren.

Var placeras switchen?

Switchen monteras innanför närmaste yttervägg mot gata. Vill man ha annan placering får man själv förbereda med rör inomhus, läs mer här.

Vad kostar det att ansluta sig?

Kostnaden består av en engångsavgift, ingen månadsavgift för nätet tillkommer.
För att få information kring vad det kostar eller lägga en beställning, gå in på bredband.nu och skriv in din adress.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Jag har fått erbjudande om att teckna avtal för fiberanslutning. Varför bör jag ta del av erbjudandet?

När vi bygger ut fiber i ett förprojekterat villaområde ansluter vi flera villor samtidigt och kan då erbjuda ett bättre pris. En anslutning senare ger en högre anslutningskostnad och längre väntetid.

Tillkommer det någon kostnad utöver anslutningsavgiften?

Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som du betalar till Karlshamn Energi. Tjänster som du efter installationen väljer att aktivera via valfri tjänsteleverantör i Karlshamnsporten, betalar du till din tjänsteleverantör.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Jag ska flytta, vad händer med min fiberanslutning och mina tjänster?

Anslutningen följer med fastigheten och är inget man kan ta med sig, däremot de tjänster du valt för TV, telefoni och internet kan du antingen flytta med dig eller välja att säga upp dem. Detta gör du direkt via den tjänsteleverantör du valt via Karlshamnsporten.se.

Jag har ingen dator, varför ska jag ansluta mig till fibernätet?

Ja, via fiber finns många möjligheter utöver snabb internetuppkoppling, till exempel TV och telefoni. Du kan även koppla in smartahem-tjänster, larm, vårdtjänster m.m. på en internettjänstkapacitet. Det höjer ju också värdet på din fastighet vid en eventuell försäljning.

Hur går arbetet till på min tomt?

Karlshamn Energi gräver fram till närmsta yttervägg på villan. Röret läggs på ca 30-40 cm djup och bredden på schaktet är ca 15-20 cm. Grovåterställning gäller d.v.s. grus/jord tillbaka på sin plats, men inga plattor, asfalt, rabatter, gräsmatta. Då schakten är gjord så tar vi oss in (borrar) genom yttervägg och fibern ansluts i medföljande switch.

VI GÖR KARLSHAMN SNABBARE

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD