Kundservice stängt under påsk

Under påsken har vår växel avvikande öppettider: 
Skärtorsdag den 9 april: kl. 08.00-12.00
Långfredag den 10 april: STÄNGT
Påskafton den 11 april: STÄNGT
Påskdagen den 12 april: STÄNGT
Annandag påsk den 13 april: STÄNGT

Från och med tisdag den 14 april är vår kundservice öppen helgfria vardagar mellan klockan 08.00-16.00 precis som vanligt igen, och nås på 0454-818 00 eller kundservice@karlshamnenergi.se.


STÄNGT FÖR BESÖK

Vi på Karlshamn Energi följer utvecklingen av Coronaviruset (COVID-19) mycket noggrant och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Vårt fokus är att kunna garantera våra leveranser av el, fjärrvärme, bredband och vatten & avlopp även vid en större smittspridning i samhället. Därför har vi beslutat att tillsvidare inte ta emot obokade besök på vårt kontor på Prinsgatan 45, för att minimera risken för smittspridning.

Vår kundservice är öppen helgfria vardagar mellan klockan 08.00-16.00 precis som vanligt, och nås på 0454-818 00 eller kundservice@karlshamnenergi.se. Om du vill lämna till exempel ett underskrivet avtal till oss, har vi en brevlåda precis utanför vår entré som vi kollar dagligen.

På Mina sidor eller i vår App når du alla dina fakturor och din förbrukning. Om du behöver en fakturakopia utskriven, kontakta kundservice så postar de hem den till dig.

Läs gärna mer här om andra förändringar som råder i verksamheten just nu.

Vi ber om överseende med att det ställer till det för er som gärna besöker oss personligen. Vanligtvis tycker vi det är jättetrevligt när våra kunder kommer och besöker oss, och vi brinner för att leverera personlig service av högsta kvalitet. Men just nu vill vi ta vårt ansvar och göra allt i vår makt för att minimera smittspridning i vårt fina Karlshamn. Tack för förståelsen!


välkommen!

OBS! Vid akuta fel utanför kontorstid (vardagar kl. 08.00-16.00) – ring SOS Alarm 0470-270 26.

På vardagar mellan kl. 08.00-16.00 svarar vår Kundservice på frågor om allt från hur du kan få snabbt internet, närproducerad ström och värme till hur våra olika elavtal fungerar eller hur din förbrukning av el, värme och vatten ser ut. Du kan ringa, maila, chatta eller hälsa på oss på Prinsgatan 45 i Karlshamn. Du kan också logga in på Mina Sidor för att se din förbrukning, avtal och uträtta vissa tjänster.

Karlshamn Energi AB / Karlshamn Energi Elförsäljning AB / Karlshamn Energi Vatten AB
Box 174
374 23 Karlshamn
Besöksadress: Prinsgatan 45, 374 33 Karlshamn
Telefon: 0454-818 00
Felanmälan efter kontorstid: SOS Alarm 0470-270 26
Telefax: 0454-893 30
E-post: kundservice@karlshamnenergi.se

Org.nr Karlshamn Energi AB 556223-8849
Org.nr Karlshamn Energi Elförsäljning AB 556527-9345
Org.nr Karlshamn Energi Vatten AB 559170-4308

Söker du någon av våra medarbetare? Här hittar du oss

 


Studiebesök reningsverket

Vi tycker det är jätteviktigt att även Karlshamns yngsta invånare förstår vattnets kretslopp och vi vill gärna hjälpa till i den mån vi kan. Vi erbjuder skolor studiebesök på Sternö reningsverk, där får eleverna lära sig hela processen från det att de spolar i toaletten, till det renade vattnet släpps ut i Östersjön. 

TIDSBOKNING FÖR STUDIEBESÖK

Själva studiebesöket tar ca en timme per grupp. Halva tiden spenderas inomhus med en Powerpoint-presentation och resten av tiden består av en rundtur på reningsverket där vi visar de olika delarna i reningsprocessen. För att vi ska kunna ge er en så bra upplevelse som möjligt har vi lite önskemål om hur vi vill hantera studiebesök.

  • Bokning sker minst en månad i förväg
  • Besök tas emot helgfria dagar mellan 1 februari – 15 maj eller 1 september – 15 november.
  • Studiebesök hålls tisdagar eller onsdagar mellan 09.30-16.00.
  • Max två studiebesök per vecka.
  • Max 25 personer per grupp.
  • En lärare måste medverka hela studiebesöket.

Vi ser gärna att ni försöker planera studiebesöken inom ramarna angivna ovan, men om ni absolut inte får ihop det är ni ändå välkomna att kontakta oss med er förfrågan. Vi gör vårt bästa för att lösa det.

INFÖR ERT FÖR STUDIEBESÖK

Då det är ett industriområde med tung trafik är det väldigt viktigt att säkerheten aldrig äventyras. Vi har ett krav att samtliga lärare och elever använder reflexväst när ni vistas utomhus på vårt område. Reflexvästarna får ni låna av oss. På grund av säkerhetsrisk vid rundturen utomhus tar vi inte emot grupper större än max 25 personer. För att eleverna ska få en så givande upplevelse som möjligt, både att de ser och hör allt, men även får möjlighet att ställa sina frågor, är det att rekommendera att inte ha grupper större än 20 personer. Vid större grupper kan vi, om vår personal räcker till, dela upp gruppen där ena halvan av gruppen får börja utomhus med rundturen medan de andra börjar inomhus med presentationen om vårt reningsverk. Då vill vi att den klassens lärare är närvarande vid de båda rundturerna utomhus.

Studiebesök vattenverket

Då det är lägre efterfrågan på besök på vattenverket vid Långasjön, har vi ingen framarbetat rutin som ovan. Vi behandlar varje förfrågan om studiebesök individuellt och försöker lösa det så gott vi kan. Men även här ser vi gärna att ni hör av er med god marginal och att grupperna av säkerhetsskäl inte är för stora. Ni är välkomna att skicka in ert önskemål om studiebesök så kommer vi göra vårt bästa för att lösa det.

KONTAKTPERSON

För att skicka en förfrågan om studiebesök, kontakta Mimi Dettwiler på mimi.dettwiler@karlshamnenergi.se eller telefon 0454-818 02.NKI-undersökning 2017

Den senaste NKI-undersökning från SKOP visar att 92 % av våra kunder är nöjda med oss och hela 60 % svarar att de är mycket eller extremt nöjda! Fantastiskt!

Det våra kunder uppskattar mest är att vi är en lokal aktör med bra prissättning och har en hög service! Och vi är oerhört glada och stolta över att kundlojaliteten och förtroendet har ökat och inte minst att vår fantastiska personal får ett väldigt bra betyg!

Tack alla som tog er tid att svara på frågorna! Det är ett viktigt underlag för oss i vår strävan i att bli ännu lite bättre!

 

 APP APP APP!

Allt samlat på ett och samma ställe!

Med Karlshamn Energis app får du meddelande, notiser och erbjudanden direkt i din mobil och du uträttar dina ärenden på ett enkelt och smidigt sätt. Nu finns vi där du är!

NYHET! Nu kan du ladda din elbil genom att starta ”Ladda Elbilen” i vår app och följa badtemperaturerna på några av Karlshamns kommuns badplatser live.

Hämta appen idag!

 

 

 Skanna QR-koden med en QR-läsare för din mobil eller hämta från App Store eller Google Play

Frågor & svar

Jag vill teckna elavtal åt företaget eller föreningen

Då ett BankID är personligt och i dagsläget inte finns för företag eller föreningar, önskar vi att ni tar kontakt med Kundservice på telefon 0454-818 00 eller mailar dem på kundservice@karlshamnenergi.se så hjälper de till.

Hur binder jag mitt elpris?

Du kan göra det här på vår hemsida med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice 0454-818 00.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Varför får jag en faktura från min nätägare och en från Karlshamn Energi?

Som elkund har du två olika avtal. Det ena är ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor. Avtalet tecknas när du anmäler inflyttning. Det andra är ett elhandelsavtal med det företag som du köper el av, ditt elhandelsföretag.

Vilka elavtal kan jag välja mellan?

Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris eller en mix av båda. Du kan också välja att vintersäkra ditt elpris för extra trygghet.

Fast pris är en trygg avtalsform som ger dig en bra översikt över dina elkostnader under avtalsperioden, du kan välja 1/2, 1, 2, 3 eller 5 år. Aktuella priser hittar du här.

Rörligt elavtal innebär att du får olika elpriser varje månad beroende på prisutvecklingen. Är priset på el lågt, betalar du ett lägre elpris och vice versa.

Hur gör jag om jag vill byta elbolag?

Om du vill teckna avtal med ett annat elhandelsbolag än det du har nu så behöver du veta vilket datum ditt nuvarande avtal går ut och hur lång uppsägningstid du har. Oftast finns denna information på din faktura. Där finns även uppgift om anläggningsid och nätområdeskod som det nya elhandelsbolaget behöver för att kunna teckna ditt nya avtal. Om du tecknar ett nytt avtal innan det gamla går ut finns risken att du får betala en avgift för att avtalet bryts. Intresserad av att teckna avtal med Karlshamn Energi? Klicka här

EN FILM OM VÅRT SPONSRINGSARBETE

VI GER TILLBAKA

VI GER TILLBAKA