VATTEN, EL OCH BRA UPPKOPPLING
– en självklarhet

En snabb och stabil uppkoppling är en nödvändighet idag när man man är företagare eller fastighetsägare. Med bredband via fiber kan du koppla upp hur många olika enheter och program du vill – utan att behöva oroa dig för osäker uppkoppling eller driftsäkerhet. Med tillgång till molntjänster, blixtsnabb filöverföring och högupplösta videotjänster har du alla möjligheter att hitta nya kunder, och jobba smartare.

 

ke_bilder_540_fiber-skylt

BESTÄLL FIBERANSLUTNING TILL FÖRETAGET
Vi erbjuder Svartfiber och Kapacitetstjänster till dig som har företag. En fiberanslutning kan du beställa allt eftersom utbyggnad sker i ditt företags område eller när vi gör förtätningar i befintligt fibernät. För att få fiber, kontaktar du oss för att få en offert eller fyller i formuläret nedan. Vi går tillsammans igenom din fastighets förutsättningar och behov, och kommer överens om ett avtal. Vi hjälper sedan till med allt. Vi sköter planering, eventuellt grävarbete, installation och anslutning.

Offertförfrågan företag

Övrigt


Fiber rustar din fastighet 

Snabbt och stabilt bredband står högt på de flesta hyresgästers kravlista. Men en fiberanslutning är inte bara till för hyresgäster – utan även dig som fastighetsägare. En uppkopplad fastighetsdrift sparar tid, kraft, pengar och miljö. Fiber ger helt enkelt både mer att leva för och tiden till att göra det.

MERVÄRDE FÖR HYRESGÄSTERNA

ke_bilder_540x460_bredband-flickaVi erbjuder ett öppet fibernät vilket innebär att dina hyresgäster helt fritt kan välja mellan en mängd olika leverantörer och tjänster. Vi tillhandahåller också informationsmaterial gällande fördelar med fiberanslutning samt av det tjänsteutbud kunden får via tjansteguiden.karlshamnenergi.se

Kontakta oss så ser vi till att ta fram material till dina hyresgäster i det antal du önskar.

A5-broschyr ”Tjänsteguiden – Kom igång med fiber”

BESTÄLL FIBERANSLUTNING
En fiberanslutning kan du beställa allt eftersom utbyggnad sker i fastighetens område eller när vi gör förtätningar i befintligt fibernät. Kontakta oss för att få reda på hur du tecknar avtal eller begära en offert. Vi går tillsammans igenom din fastighets förutsättningar och behov, och kommer överens om ett avtal. Vi hjälper sedan till med allt. Vi sköter planering, eventuellt grävarbete, installation och anslutning. Som fastighetsägare behöver du bara beställa och betala för fiberanslutningen.

PLANERA FIBERDRAGNING
Vår entreprenör bokar ett projekteringsmöte med dig. Under mötet planerar ni fiberinstallationen tillsammans och sätter upp en projektplan.

FIBERINSTALLATION
Om fibernätet inte är utbyggt i området så gräver vi schakt och drar kablar fram till din fastighet. Vi drar därefter fiberkabel den kortaste vägen från anslutningspunkten i fibernätet i gatan fram till fastigheten, där vi installerar en switch. Parallellt med att fastigheten ansluts till fibernätet förbereder vi inne i lägenheter eller företagslokaler för att sedan ansluta dessa till fastighetsnätet.

BESTÄLL TJÄNSTER
När fiberanslutningen är på plats kan varje hushåll, genom att koppla en dator till nätverksuttaget registrera sig och beställa de tjänster de önskar. Detta gör de via vår tjänstevalsportal Tjänsteguiden

NU FUNKAR DET
Grattis! Nu kan alla i huset börja använda din fiberanslutning.

Har du frågor / funderingar eller vill ha mer information innan du tecknar avtal är du varmt välkommen att ringa eller maila någon av oss

Roger Antonsson, 0454-818 27, roger.antonsson@karlshamnenergi.se

Frågor & svar

Vilka leverantörer kan jag välja bland för Internet TV och Telefoni?

Ni kan läsa mer om alla tjänsteleverantörer i vårt fibernät på tjansteguiden.karlshamnenergi.se

Vem äger anslutningen?

En slutförd fiberanslutning blir fast egendom och tillhör villan. Ägandet tillfaller villaägaren.

Var placeras switchen?

Switchen monteras innanför närmaste yttervägg mot gata. Vill man ha annan placering får man själv förbereda med rör inomhus, läs mer om hur det går till här. 

Vad kostar det att ansluta sig?

Kostnaden består av en engångsavgift, ingen månadsavgift för nätet tillkommer.
För att få information kring vad det kostar eller lägga en beställning, klicka in här och lägg in din adress 

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Jag har fått erbjudande om att teckna avtal för fiberanslutning. Varför bör jag ta del av erbjudandet?

När vi bygger ut fiber i ett förprojekterat villaområde ansluter vi flera villor samtidigt och kan då erbjuda ett bättre pris. En anslutning senare ger en högre anslutningskostnad och längre väntetid.

Tillkommer det någon kostnad utöver anslutningsavgiften?

Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som du betalar till Karlshamn Energi. De tjänster som du väljer att ha efter installationen, betalar du till din tjänsteleverantör.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med.

Jag ska flytta, vad händer med min fiberanslutning och mina tjänster?

Anslutningen följer med fastigheten och är inget man kan ta med sig, däremot de tjänster du valt för TV, telefoni och internet kan du antingen flytta med dig eller välja att säga upp. Detta gör du direkt med den tjänsteleverantör du har.

Jag har ingen dator, varför ska jag ansluta mig till fibernätet?

Ja, via fiber finns många möjligheter utöver snabb internetuppkoppling, till exempel TV och telefoni. Du kan även koppla in smartahem-tjänster, larm, vårdtjänster m.m. på en internettjänstkapacitet. Det höjer ju också värdet på din fastighet vid en eventuell försäljning.

Hur går arbetet till på min tomt?

Karlshamn Energi gräver fram till närmsta yttervägg på villan. Röret läggs på ca 30-40 cm djup och bredden på schaktet är ca 15-20 cm. Grovåterställning gäller d.v.s. grus/jord tillbaka på sin plats, men inga plattor, asfalt, rabatter, gräsmatta. Då schakten är gjord så tar vi oss in (borrar) genom yttervägg och fibern ansluts i medföljande switch.