Det ska vara lätt att ladda hemma, på stan eller på arbetsplatsen.

KE_bil

Vi månar om vår miljö och allt fler ser sig om efter andra alternativ till bensin- och dieseldriva fordon och ett stort steg i rätt riktning är att göra det lättillgängligt. Det ska vara enkelt att äga en elbil och ju fler som kör på eldrivna fordon desto mindre blir utsläppen och bullret i vår stad!

Karlshamn Energi satsar stort på infrastrukturen för elbilar framöver och i vårt samarbete med näringslivet, kommunen och landstinget finns det nu även laddstationer vid flera olika arbetsplatser.

Utanför Länsförsäkringar och Karlshamnsbostäder (Kyrkogatan) finns två laddstationer med plats för vardera två elbilar. Vid Hunnemaravägen 37 finns det två laddplatser och vid Ågatans parkering (gamla Biblioteket) och på parkeringen vid Prinsgatan 11 (Hinseblick) finns det fyra laddplatser. Vid sjukhusets parkering (Landstinget Blekinge) i Karlshamn finns det fyra laddplatser, på Torget finns två laddplatser, så även på Östra Piren (NetPort) och vid vårt kontor på Prinsgatan 45 har vi sex laddplatser.

Vid Stora Coop finns två snabbladdningsstationer samt sex platser för destinationsladdning.

Ladda och kör försiktigt!

All information hittar du i vår app som du hämtar i AppStore eller i Google Play

 


elbil + elkund = rabatt

Som elhandelskund hos Karlshamn Energi har du 20% rabatt på alla våra laddstationer. Bra va? 

För att ta del av rabatten måste du registrera dig här!


ladda och betala MED VÅR APP!

Appen ”Ladda Elbilen” visar pris, uttag, snabb- eller destinationsladdning samt tillgänglighet för Karlshamn Energis och InCharge alla anslutna laddstationer. Du kan få vägbeskrivning, söka efter lediga stationer, filtrera efter dina önskemål och spara dina favoritställen. Hämta, ladda och kör!

I appen registrerar du ditt bank- eller betalkort och pengarna dras direkt. Har du redan ett konto på InCharge kan du fortsätta använda din laddbricka eller laddkort på våra stationer och även registrera det i appen. Önskar du hellre bli fakturerad (eller är företagskund) – beställer du kostnadsfritt laddbricka eller laddkort på beincharge.se. För felanmälan på laddstationen eller problem med ditt laddkort/bricka, vänd dig till InCharge kundservice på telefon 020-52 60 00.

Pris per laddning: Destinationsladdning 3 kr/kwh och Snabbladdning 2,40 kr/minut inkl moms.

Allt samlat på ett och samma ställe! Hämta Karlshamn Energis app i AppStore eller i Google Play.

Frågor & svar

Jag vill teckna elavtal åt företaget eller föreningen

Då ett BankID är personligt och i dagsläget inte finns för företag eller föreningar, önskar vi att ni tar kontakt med Kundservice på telefon 0454-818 00 eller mailar dem på kundservice@karlshamnenergi.se så hjälper de till.

Vilka elavtal kan jag välja mellan?

Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris eller en mix av båda. Du kan också välja att vintersäkra ditt elpris för extra trygghet.

Fast pris är en trygg avtalsform som ger dig en bra översikt över dina elkostnader under avtalsperioden, du kan välja 1/2, 1, 2, 3 eller 5 år. Aktuella priser hittar du här.

Rörligt elavtal innebär att du får olika elpriser varje månad beroende på prisutvecklingen. Är priset på el lågt, betalar du ett lägre elpris och vice versa.

Hur binder jag mitt elpris?

Du kan göra det här på vår hemsida med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice 0454-818 00.

Hur gör jag om jag vill byta elbolag?

Om du vill teckna avtal med ett annat elhandelsbolag än det du har nu så behöver du veta vilket datum ditt nuvarande avtal går ut och hur lång uppsägningstid du har. Oftast finns denna information på din faktura. Där finns även uppgift om anläggningsid och nätområdeskod som det nya elhandelsbolaget behöver för att kunna teckna ditt nya avtal. Om du tecknar ett nytt avtal innan det gamla går ut finns risken att du får betala en avgift för att avtalet bryts. Intresserad av att teckna avtal med Karlshamn Energi? Klicka här

Jag har inte fått min faktura?

Om du tycker att din faktura är sen ta kontakt med oss på kundservice, så kan vi se om den är skickad. Har vi rätt adress, men den har försvunnit på vägen skickar vi en kopia till dig. Du kan även gå in på ”Mina Sidor” och kontrollera om den finns sparad där.

Kan jag behålla Karlshamn Energi om jag flyttar?

Du kan behålla Karlshamn Energi som elhandelsleverantör oavsett om du flyttar till annan ort. Däremot kan du bara behålla oss som nätleverantör om du flyttar inom Karlshamns tätort. Ska du flytta glöm inte att meddela oss i god tid. Flyttanmälan gör du här.

 

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Varför är fakturan olika hög vid olika tillfällen?

Det beror på att vi debiterar faktisk förbrukning, dvs exakt det antal kWh som förbrukats i debiteringsperioden. Ofta förbrukar man mer el under vintern, framför allt om bostaden värms upp med el. Du kan följa din förbrukning på ”Mina Sidor”. Om du har ett avtal med rörligt pris så ändras det månadsvis.

Varför får jag en faktura från min nätägare och en från Karlshamn Energi?

Som elkund har du två olika avtal. Det ena är ett elnätsavtal med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor. Avtalet tecknas när du anmäler inflyttning. Det andra är ett elhandelsavtal med det företag som du köper el av, ditt elhandelsföretag.

EN FILM OM EL

EN MÄNSKLIGARE VÄRLD GÅR PÅ EL

EN MÄNSKLIGARE VÄRLD GÅR PÅ EL