Var ska vi bada idag?

Nu kan du följa våra liveuppdaterade vattentemperaturer i mobilen igen!

Förra årets pilotprojekt där Karlshamn Energi placerade ut bojar i Stärnö, Kollevik, Långasjön och Elleholm som registrerade vattentemperaturen, fick ett enormt gensvar och succén var ett faktum för alla badsugna.

– Inför den här badsäsongen har vi filat lite på tekniken och badplatserna men framförallt hur vi placerar ut sensorerna så att de förhoppningsvis inte blir lika synliga och utsatta, säger Patrick Ågren, Affärsområdeschef Bredband.

Badplatserna som är först ut i appen är Kallbadhuset, Östra Piren, Stärnö och Ällhölen. Nästa vecka kommer vi att placera ut sensorer i Nytäppet, Långasjön och i Kollevik. Men vår förhoppning är att även kunna registrera vattentemperaturen på några fler ställen, som i Stilleryd Sandvik och Mörrumsån innan badsäsongen slår till på allvar. Valet av badplatser beror bland annat på var sensorerna får tillräcklig täckning då de måste fånga upp LoRa masternas signaler då vissa badplatser ligger i icke tätbebyggt område.

LoRa är en trådlös teknik med lång räckvidd, låg energiförbrukning och säker dataöverföring och har snabbt blivit en av den ledande tekniken för Internet of Things över hela världen. Användningsområdet är stort – det skulle lika gärna fungera som en fuktmätare i källaren, trygghetslarm för äldre eller som en varningsindikator på te x en vattenledning.

För att följa badtemperaturerna i din mobil, behöver du ladda ner appen Karlshamn Energi som du hämtar gratis i App Store eller i Google Play.


Presskontakt: 
Patrick Ågren, Affärsområdeschef Bredband, Karlshamn Energi
Telefon 0454-818 44. Mail: patrick.agren@karlshamnenergi.se

Tillbaka