Nu är vi kranmärkta!

Karlshamn Energis verksamhet har blivit kranmärkt! Det betyder att vi helt slutat med flaskvatten och bara använder vårt goda och lokalproducerade kranvatten – en ovärderlig resurs som vi alla måste måna om.

Hållbar miljö är något som genomsyrar både din och vår vardag. Vi planerar, jobbar och investerar dagligen i en hållbar utveckling som gynnar miljön, oss och framtida generationer.

Kranmärkt är hållbart

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten och det innebär att arbetsplatsen är helt fri från flaskvatten. Genom kranmärkningen tar verksamheten ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Kranvatten är bättre för miljön

Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen. Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt.

Kranvatten är mer ekonomiskt

Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär.

Vill du läsa mer eller nyfiken på hur du kan Kranmärka din verksamhet, läs mer på kranmarkt.se

 

Källa: kranmärkt.se

 

Tillbaka