Inga sommarjobbare 2021

Vi har tyvärr fått ta beslutet att inte ta emot några sommarjobbare i år. Anledningen är den rådande situationen med hög smittspridning av Covid-19 i samhället.

– Vi tycker givetvis det är tråkigt att behöva säga nej till de många ungdomar som har sökt sommarjobb hos oss. Samtidigt är det ett nödvändigt beslut då vi tyvärr har en ökad smittspridning i Karlshamn, säger Catharina Sund, HR-specialist på Karlshamn Energi.

Det har varit glädjande många ansökningar till våra platsannonser och in i det längsta hade vi hoppats att några ungdomar skulle få chansen att jobba hos oss även i år. Men hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand och pandemin gör att vi ibland tvingas till svåra men viktiga beslut.

Alla har vi ett gemensamt ansvar att hänga i och hålla ut tills vi kan återgå till en mer normal tillvaro.

Karlshamn Energi har sedan ett år tillbaka jobbat aktivt för att minska smittspridningen. Bland annat sitter personalen utspritt på olika arbetsplatser eller jobbar hemifrån. Möten sker digitalt och vi genomför endast säkra hembesök.

Karlshamn Energi är en samhällsviktig verksamhet och eftersom den alltid måste fungera kommer vi fortsatt att ta emot vikarier som kan ta över ordinarie personals arbetsuppgifter under semestern.

Vi beklagar att vi däremot inte kan erbjuda sommarjobb under 2021. Men vi ser verkligen fram emot att välkomna sommarjobbare i framtiden när läget har ljusnat. Lika mycket längtar vi efter att kunna hålla vår kundservice öppen för besök, vara ute och träffa karlshamnsborna och delta i aktiviteter igen.

Tills dess, ta hand om er och skydda varandra.

Tillbaka