Elens dag 23 januari

Vi firar elens dag med att erbjuda gratis laddning på alla våra laddstolpar den 23 januari. Gratis laddning gäller från kl 7 på morgonen, ända fram till midnatt.

Erbjudandet gäller oavsett betalningsmetod, alltså både med kort, tagg eller med appen. Vill du veta mer om hur du laddar och betalar med vår app kan du gå in på https://www.karlshamnenergi.se/el/ladda-elbil/.

Du vet väl att du som elhandelskund alltid har 20% rabatt när du laddar på någon av våra laddstolpar? Är du redan elhandelskund och laddar hos oss, glöm inte registrera dig på https://www.karlshamnenergi.se/el/ladda-elbil/ladda-med-rabatt/

Elen hjälper oss på så många sätt i vardagen som man lätt tar för givet idag. Vi hyllar elen och passar på att berätta lite rolig kuriosa om el.

  • I Sverige är vi väldigt duktiga på det här med koldioxidsnål el, vi är nämligen det tredje bästa landet i världen, det är bara Norge och Island som slår oss.
  • Vissa påstår att ”allting var bättre förr”, men år 1895 kunde elen vara 35 gånger dyrare än den är idag. Hade mobiltelefoner funnits då hade det kostat 700 kronor att ladda sin mobil under ett år, jämfört med dagens ynka tjugolapp.
  • Om du tar alla elnät i Sverige och lägger på rad så hade det räckt 14 varv runt jorden.
  • Den 24 december kl 15:00 varje år går elförbrukningen upp. Vet du varför? Jo för det är så många som kollar på Kalle Anka.
  • I år fyller elbilen 129 år. Den är alltså ingen modern uppfinning som man kan tro, elbilen konstruerades faktiskt redan 1891 i USA.

 

Tillbaka