Renspolning av vattenledningsnätet Svängsta-Asarum

Under juni och juli (vecka 24-28) utförs renspolning av vattenledningsnätet mellan södra Svängsta och norra Asarum. Detta kan medföra missfärgat vatten hos flera kunder och när underhållsarbetet berör dig direkt som kund är det viktigt att du inte använder vattnet. 

På uppdrag av Karlshamn Energi utför Svapipe renspolningen och vi gör detta för förbättra vattenkvaliteten och förebygga problem med missfärgat vatten.

Underhållsarbetet sker etappvis med start vecka 24 och pågår till och med vecka 28. De kunder vars fastighet direkt berörs av arbetet kommer att få information i brevlådan 3-5 dagar i förväg, där vi uppmanar till att inte spola i kranen och toaletten under den tid som spolningen pågår. För vissa kunder kan vi behöva spola vid fler än ett tillfälle och då meddelas även detta via brev.

Läs mer här under ”Planerade arbeten” om vilka områden som berörs och vad du behöver tänka på

Även kunder som inte berörs direkt av underhållsarbetet kan få brunt vatten i kranen. Kom ihåg att missfärgat vatten är ofarligt även om det ser oaptitligt ut. Låt kallvatten rinna i cirka 10-15 minuter så brukar vattnet klarna, men öppna inte kranen för fullt. Vi rekommenderar även att inte tvätta vittvätt, då den kan bli missfärgad.

Vi kommer även att sätta ut vattentankar där det går att hämta vatten på följande platser och veckor:
v 24: Svängsta brandstation, Gungvala skola
v 25: Gungvala skola, Asarums IP
v 26: Storgatan 87, Asarums IP
v 27: Asarums IP, Badplatsen vid Gamla Vattenverksvägen/Elsebrånevägen
v 28: Badplatsen vid Gamla Vattenverksvägen/Elsebrånevägen

 

Tillbaka