Landstinget Blekinge laddar för framtiden

Nu kan du ladda din elbil vid sjukhusets parkering i Karlshamn. Två laddstationer med plats för fyra elbilar finns nu tillgängliga för besökare till sjukhuset.

Fler och fler ser sig om efter andra alternativ till bensin- och dieseldrivna fordon. Marknaden för elbilar växer och idag förväntar vi oss att hitta laddplatser för elbilar där vi befinner oss, som på allmänna platser, parkeringar och vid arbetsplatser.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Karlshamn Energi och Klimatklivet och vi ser att efterfrågan på laddplatser ökar. Vi strävar efter att ge våra besökare bästa möjliga service och det går i linje med vårt miljöfokus, säger Per Johansson, förvaltningschef för landstingsservice.

– Tillsammans tar vi ett steg i rätt riktning för att möta framtidens behov av fler lättillgängliga laddplatser. Vi tycker det ska vara enkelt att äga en elbil och ju fler som kör eldrivna fordon desto mindre blir utsläppen men också bullret i vår stad, säger Anders Strange, VD på Karlshamn Energi.

Satsningen på elbilar är en del i Landstinget Blekinges arbete för en långsiktigt hållbar och god miljö.

 

Bildtext: Per Johansson, förvaltningschef Landstinget Blekinge och Anders Strange, VD Karlshamn Energi premiärladdar en av landstingets elbilar vid sjukhuset i Karlshamn.

 

 

 

Tillbaka