Vi söker en processlaborant till Vatten

Vill du arbeta med vårt viktigaste livsmedel vatten? Som Processlaborant är du en viktig resurs i säkerställandet av att Karlshamns kommuns 29 000 VA-abonnenter får tjänligt dricksvatten varje dag och att det vatten som förs tillbaka kommer ut rent till havet efter en hållbar process. Välkommen till stabila och utvecklingsinriktade Karlshamn Energi Vatten.

Din roll
Som processlaborant på Karlshamn Energi Vatten, med främsta inriktning avloppsvatten, kommer du att vara länken mellan extern labbtjänst och driften där du säkerställer att material finns för provtagning, kontrollerar att prover genomförs och säkerställer att driften tar del av analysresultatet. Du ansvarar också för det administrativa arbetet med att flytta över analysdata från externt labb till internt system. Vidare samordnar du extraprover, medverkar vid provtagning ute på ledningsnätet för dricksvatten och avlopp samt genomför driftprover på i första hand reningsverket. Du är ett stöd till driften vid kontroll och kalibrering av givare. Vidare förväntas du också i din roll vara delaktig i att utveckla rutinerna kring provtagning.

Du kommer ha din arbetsplats på Karlshamns reningsverk där du arbetar nära processingenjör, processtekniker samt drifttekniker. Du har även en viss stödjande funktion till hela Vattenenheten på Karlshamn Energi och du rapporterar till produktionschef för affärsområdet Vatten.

Din bakgrund
För att lyckas i tjänsten krävs erfarenhet och kunskap inom labb med några års erfarenhet av arbete i labbmiljö, tillsammans med relevant utbildningsbakgrund. Vilken bransch du kommer från är inte av nämnvärd betydelse även om arbete med vatten och reningsprocessen kan vara meriterande. Vidare har du en god datorvana och goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt. B-körkort är ett krav.

Din personlighet
Vi söker dig som har en god planerings- och prioriteringsförmåga och som trivs att arbeta självständigt. Du gillar att arbeta proaktivt, se praktiska lösningar på olika problem och du har en förmåga att se och förstå helheten av den process som du är en del av. Självklart är du också en noggrann, strukturerad och analytisk person. Du välkomnar förändringar och vill gärna vara delaktig i utformning av rutiner och arbetsprocesser. Kontaktytor såväl externt som internt är omfattande och varierande där du med god kommunikativ förmåga och positiv inställning bidrar till goda relationer och ett gott arbetsklimat.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller therese.hulte@maxkompetens.se.

Ansökan
Ansökan görs via Maxkompens hemsida
Sista ansökningsdag är den 30 april 2020.

Tillbaka