Vi söker en controller

Vi söker dig som gillar kombinationen av ekonomiarbete och controllerfunktionens verksamhetsnära analys och uppföljning där kontaktytorna är många. Välkommen till en utmanade tjänst på ett stabilt bolag som satsar hållbart för framtiden!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som controller är din roll att arbeta med ekonomisk planering och uppföljning av verksamheten samt att vara ett proaktivt stöd i ekonomiska frågor. Du hanterar helheten inom affärsområdet i de olika ekonomiprocesserna, “högt som lågt”. I den här rollen kommer tyngdpunkten att vara arbete med affärsområde Vatten, men även inom affärsområde Bredband.

Tjänsten innebär bl.a. att du arbetar med:

  • Ekonomisk planering i budget- och prognosprocessen.
  • Projektstyrning och stöd till projektledare
  • Ekonomisk rapportering och uppföljning inkl. arbete i månadsbokslut och årsrapporter
  • Ekonomiska analyser såsom kalkyler och frågeställningar utifrån VA-lagstiftning.
  • Utveckling av rutiner, processer och systemnyttjande

Karlshamn Energi AB erbjuder en utmanande och stimulerande tjänst i en bransch som präglas av förändring och mycket utmaningar. Du kommer till en modern arbetsgivare som aktivt arbetar med hållbarhet, har långsiktiga investeringsperspektiv i alla frågor tillsammans med en mycket god personalpolitik. Genom affärsområdenas olika förutsättningar är tjänsten både mångfacetterad och varierande. Tjänsten ingår i avdelning Ekonomi & Administration, inom Ekonomifunktionen finns ytterligare en controller, redovisningsekonom och ekonomichef.

DIN PROFIL

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller likvärdig erfarenhet. Du har ett antal års erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom ekonomi och controlling. För tjänsten krävs erfarenhet och kunskap om extern- och internredovisning samt ekonomisystem. Din systemvana är mycket god, du hanterar ekonomisystem obehindrat och sätter dig lätt in i nya system.

Som person är du engagerad, drivande och ansvarstagande. Du har en mycket god analytisk förmåga vilket gör att du lätt förstår samband och med ett proaktivt arbetssätt bidrar du effektiv till styrningen av verksamheten. Då du kommer ha mycket kontakt med medarbetare i verksamheten är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att anpassa ditt budskap till olika mottagare. Du trivs i samarbetet med kollegor men du kan även arbeta självständigt och ta initiativ för att utveckla rutiner och processer.

ÖVRIGT

I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller therese.hulte@maxkompetens.se. Ansökan tas emot via vår hemsida, www.maxkompetens.se senast ansökningsdag är den 29 april 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post pga GDPR.

Tillbaka