Vi söker affärsområdeschef för värme och kyla

Söker du nya utmaningar och lockas av ett stabilt bolag som satsar för framtiden? Vi söker en erfaren ledare med bakgrund inom teknik som verkar för god affärsnytta och kundnöjdhet.

Det affärsområde du kommer att ansvara för innefattar vår verksamhet inom fjärrvärme och kyla med där tillhörande tjänster. Du och din avdelning ansvarar tillsammans för att skapa de bästa förutsättningarna för optimering av produktion och distribution samt driva affärs- och tjänsteutveckling i takt med nya tekniska möjligheter. Du kommer vara involverad i avdelningens många och varierade projekt i vilka upphandlings- och inköpsarbete också ingår. Vidare bedrivs ett strukturerat och proaktivt underhållsarbete.

I affärsområdet ingår också ett fastighetsansvar över kontorslokal, sidobyggnader, kringliggande mark. I tjänsten ingår även att du besöker och har kontakt med större kunder som representant för affärsområdet. Som affärsområdeschef har du självklart budgetansvar för din avdelning, personalgruppen består av 15 erfarna medarbetare varav 6 direktrapporterande, du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Din profil
Vi söker dig med relevant yrkeserfarenhet där du haft personalansvar, projektansvar samt arbetat nära teknik i någon form. Ingenjörsutbildning och då gärna inom värme eller energi är starkt meriterande, så är även kompetens inom automation/IT. Du har ett stort tekniskt intresse, är nyfiken och blickar gärna framåt mot morgondagens teknik. Du uttrycker dig mycket väl i tal såväl som skrift i det svenska språket.

Som person är din kommunikativa förmåga, din prestigelöshet och din förmåga att växla mellan operativt och strategiskt perspektiv av stor betydelse för oss. Du är affärsdriven, lösningsorienterad och kreativ. Du värderar ett coachande ledarskap där du lämnar dina medarbetare ett stort ansvar och handlingsutrymme och du finns med självklarhet till hands vid uppföljningar, problem och utmaningar. Du bidrar aktivt i ledningsgruppen, bistår dina chefskollegor vid behov och tar ansvar för att driva ditt affärsområde men också bolaget framåt. Du är en trygg och stabil person som bidrar till det goda klimat som råder hos oss på Karlshamn Energi.

Vi välkomnar dig till en möjlighet att leda kompetent och erfaren personal, samarbeta med affärsdrivna och framåtlutade kollegor i vår verksamhet där investeringar, teknik och samhällsnytta skapar en dynamisk vardag.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar vi med Maxkompetens. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller therese.hulte@maxkompetens.se.

Ansökan
Vänligen skicka in din ansökan via http://jobb.maxkompetens.se/ senast den 9/10-2019.

Tillbaka