Känn dig trygg med vårt Serviceavtal 

Som kund äger du din anläggning och är därmed också ansvarig att hålla den i ett bra skick för längsta möjliga livslängd. 

Karlshamn Energi har lång erfarenhet och flera duktiga medarbetare som gärna hjälper dig att se till att din anläggning fungerar så bra som möjligt. Vi har dessutom ett stort lager reservdelar så att du som kund ska få den bästa servicen så snabbt det bara går.

Så här går det till

Fjärrvärme är enkelt och bekymmersfritt men likväl behövs en viss tillsyn. Att avstå från kontinuerligt underhåll kan bli dyrt i längden. En anläggning som hela tiden är i bästa trim ger bättre komfort och i förlängningen även en förbättrad ekonomi. När garantitiden har gått ut på fjärrvärmeanläggningen erbjuder vi möjligheten att teckna serviceavtal på anläggningen. Serviceavtalet innebär att du får en årlig besiktning och funktionskontroll av din fjärrvärmeanläggning. Dessutom har du prioriterad tillgång till vårt serviceteam dygnet runt. Efter besiktningen skickar vi ut ett protokoll där statusen på anläggningen beskrivs och lämnar förslag på åtgärder om något behöver justeras.

Vårt serviceavtal ger dig:

  • Trygghet
  • Årlig kontroll
  • Tillgång till serviceteam dygnet runt
  • Bättre driftekonomi
  • Rabatterat timpris

Pris: 91 kr/månad (Inkl moms)

*Uppsägningstid för våra serviceavtal är 2 månader.
**Kostnaden faktureras på din vanliga energifaktura från Karlshamn Energi. 

Vill du veta mer eller teckna ett serviceavtal? Kontakta Roger Antonsson vår säljare på telefon 0454-818 27 eller roger.antonsson@karlshamnenergi.se

Frågor & svar

Behöver jag läsa av min fjärrvärmemätare?

Nej, om allt fungerar som det ska behöver du inte det

Hur ansluter jag mig till fjärrvärme?

Om du är intresserad av att ansluta fjärrvärme till din fastighet, fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för mer information.

Till intresseanmälan

Hur lång tid tar det att installera en fjärrvärmecentral?

Normalt tar det en dag att installera fjärrvärmecentralen.

Hur mäter ni min förbrukning av fjärrvärme?

Den fjärrvärme som används mäts i kWh. För att få fram antalet kWh mäter vi först temperaturen på fjärrvärmevattnet som vi skickar in till din fastighet och sedan temperaturen på vattnet som kommer ut igen. Dessutom hur stor mängd fjärrvärmevatten som behövs samt vattnets förmåga att överföra värme. För varje timma det sedan används bildar dessa parametrar en kWh fjärrvärme.

 

Hur stor är en fjärrvärmecentral till en villa?

Till en villa är en fjärrvärmecentral normalt ca 60 cm bred, 45 cm djup och 120 cm hög.

Hur varmt blir det i pannrummet med fjärrvärme?

Har du haft exempelvis olja eller pellets som uppvärmning innan och använt rummet som torkrum kommer du att märka att det blir svalare. Din nya anläggning läcker inte lika mycket värme.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Kan jag ta bort min vattenberedare när jag får fjärrvärme?

Ja, fjärrvärmecentralen producerar även varmvatten

Plockas min gamla panna bort?

Ja, normalt plockar man bort den gamla pannan och ansluter den nya fjärrvärmecentralen på samma ställe. I villor sätts fjärrvärmecentralen på väggen.

Vad gör jag med min skorsten när jag installerat fjärrvärme?

Har du haft exempelvis olja eller pellets som uppvärmning har din skorsten varit varm. När du byter uppvärmning till fjärrvärme kommer inte skorstenen att användas. Skydda den så att den inte vittrar sönder.

Vad gör jag om något är fel på min fjärrvärmeanläggning?

Då ringer du till vår kundservice på telefon 818 00 så får du prata med en värmetekniker hos oss. Du kan också teckna ett serviceavtal och få förebyggande underhåll, kontroll och optimering av din fjärrvärmecentral. Läs mer om serviceavtal här.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Kan jag få vilken temperatur jag vill på vatten och min värme?

Ja, du bestämmer själv hur varmt varmvatten du vill ha samt ställer själv in den innetemperatur du önskar via din anläggning.

Kan jag ha kvar mitt elavtal även efter jag installerat fjärrvärme?

Ja, du kommer fortfarande att använda el till lampor, datorer, spis, med mera. Fjärrvärmen ersätter bara den el som gått åt till värme och varmvatten.