Två spännande tjänster till Vatten

Just nu söker vi en Projektledare och en Processingenjör till Vatten!

Vill du arbeta med vårt viktigaste livsmedel vatten? Projektledare och Processingenjör för Vatten är viktiga resurser i säkerställandet av att 29 000 invånare i Karlshamns kommun får tjänligt dricksvatten varje dag. Välkommen att tillsammans med dina kollegor bidra till fortsatt samhällsutveckling och framtidssäkring av en hållbar vattenförsörjning på stabila och utvecklingsinriktade Karlshamn Energi. Läs mer om respektive tjänst nedan.

 


PROJEKTLEDARE 

DINA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att arbeta med investeringsprojekt mot VA-anläggningar, både inom dricksvatten och spillvatten, så som reningsverk, vattenverk, pumpstationer, reservoarer och tryckstegringsstationer. Ett projekt kan bestå av att bygga om delar av eller en hel anläggning för att uppgradera och modernisera eller anpassa till en mer effektiv och hållbar processlösning. Du ansvarar för att utreda samt sätta upp tekniska såväl som praktiska och ekonomiska ramar utifrån en definierad projektidé, till att projektering och genomförande görs för beslutade projekt. Du leder projekten och dess projektgrupp med ansvar för budget, tidplan, kvalitetsuppföljning och arbetsmiljö.

Du kommer vara ett viktigt stöd till övriga inom avdelningen Vatten i frågor gällande VA-teknik/process, entreprenad och långsiktig planering samt aktivt delta i verksamhetsutveckling. Du bidrar även till utvecklingen av projektstöd genom kontinuerligt samarbete med andra projektledare.

Vi erbjuder dig ett arbete i en samhällsviktig bransch med en lång tids arbetsförsörjning med spännande och utmanande arbetsuppgifter. Du ingår i ett team på 7-8 personer som ansvarar för utvecklingen av Karlshamns VA-anläggningar. Du rapporterar direkt till VA-chef. Dina kollegor är ett välkomnande gäng, med både ny och erfaren personal. Vi värnar om ett gott arbetsklimat med såväl humor som allvar.

DIN PROFIL

Vi önskar att du har en teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör, gärna med inriktning mot kemi-, miljö- och vattenteknik. Du har för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet från att ha drivit projekt självständigt. Erfarenhet av investeringsprojekt från VA-verksamhet är meriterande likväl som kunskaper i entreprenadjuridik och LOU/LUF. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda datorkunskaper. Det är ett krav att du har körkort med behörighet B.

Vi söker dig som är strukturerad och har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt arbeta mot uppsatta mål. Du arbetar självständigt och tar stort ansvar för dina projekt. Din samarbetsförmåga är god och du kan leda, motivera och inspirera andra människor. Du har ett problemlösande förhållningssätt och är duktig på att skapa kreativa dialoger och vi uppskattar din goda kommunikativa förmåga till såväl kollegor, chef som externa samarbetspartners.

ÖVRIG INFORMATION

I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller therese.hulte@maxkompetens.se. Ansökan tas emot via deras hemsida, www.maxkompetens.se och urval sker löpande. Sista ansökningsdag är den 21 maj 2021. Ansökningar via e-post mottages ej pga GDPR.

 


PROCESSINGENJÖR

DINA ARBETSUPPGIFTER

Jobbet som processingenjör innebär att du är med och skapar förutsättningarna för reningen av kommunens dricksvatten. Du tillbringar din arbetstid flexibelt, växelvis ute på vattenverket med t ex att sköta mätinstrument, provtagningar och läsa av mätvärden respektive på kontoret för analysarbete. Befintligt vattenverk har en hög ålder och arbetet pågår med investering och planering av ett nytt vattenverk, ett omfattande projekt som du blir en viktig del av.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

  • Fungera som processtöd åt driftorganisationen gällande den dagliga driften och även vara behjälplig i samband med större driftstörningar
  • Upprätta, utveckla och uppdatera driftinstruktioner och rutiner
  • Utbilda och instruera processtekniker och driftpersonal
  • Bedriva utredningar i syfte att utveckla och optimera vattenverket med avseende på processkrav, resursförbrukning (energi- och kemikalieanvändning), lagkrav och föreskrifter
  • Delta med processkunskap i förbättrings- och investeringsprojekt
  • Ha kontakt med tillsynsmyndigheter

Vi erbjuder dig ett arbete i en samhällsviktig bransch med en lång tids arbetsförsörjning med spännande och utmanande arbetsuppgifter. Du ingår i ett team på 7-8 personer som ansvarar för utvecklingen av Karlshamns VA-anläggningar, där vattenverket tillhör. Du rapporterar direkt till VA-chef. Dina kollegor är ett välkomnande gäng, med både ny och erfaren personal. Vi värnar om ett gott arbetsklimat med såväl humor som allvar.

DIN PROFIL

Vi önskar att du har en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot kemi-, miljö- och vattenteknik alternativt processteknik. Relevant arbetslivserfarenhet inom VA-verksamhet och vattenverk är meriterande men även erfarenhet av arbete inom processindustri värderas högt. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda datorkunskaper. Det är ett krav att du har körkort med behörighet B.

Vi söker dig som är nyfiken, lösningsorienterad, strukturerad, och serviceinriktad. Dina kontaktytor i tjänsten är många såväl internt som externt så din kommunikativa förmåga värderas högt. Du har en pedagogisk ådra med förmåga att anpassa ditt budskap till din mottagare. Driften av ett vattenverk innebär ibland att planerade arbeten ibland måste prioriteras om med mycket kort varsel och du måste som person vara flexibel för att kunna möta detta. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarsfull, självgående och initiativtagande.  Du tycker naturligtvis om att även arbeta i grupp och bidra till en god stämning på jobbet.

ÖVRIG INFORMATION

I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller therese.hulte@maxkompetens.se. Ansökan tas emot via deras hemsida, www.maxkompetens.se och urval sker löpande. Sista ansökningsdag är den 21 maj 2021. Ansökningar via e-post mottages ej pga GDPR.

 


 

Spana gärna in vår aktuella film!

Tillbaka