mycket mer än bara solceller

Med en egen solcellsanläggning kan du inte bara förse ditt hus med energi utan även lagra din el och använda den när solen inte skiner eller ladda din elbil. Vi erbjuder smarta kompletta lösningar som pratar med varandra med produkter från världsledande leverantörer.

VI ERBJUDER SKRÄDDARSYDDA SOLCELLSLÖSNINGAR

Hur stor anläggning du ska ha och hur den ska se ut beror på dina önskemål, takets konstruktion och tillgänglighet. Vi har olika alternativ för paneler och monteringsmaterial och hjälper dig att välja den typ av anläggning som passar just dina behov och förutsättningar. Vi utför även installation av solcellspaneler på markstativ.


LAGRA DIN SOLEL OCH ANVÄND den NÄR DU BEHÖVER DEN MER

Med batterier kan du lagra dagens överskott av solel och spara energin till de timmar som hushållet använder mest el, eller använda när timpriset är högt. På så sätt säljer du inte lika mycket el och blir lite mer självförsörjande. Väljer du batterier ser vi till att du får rätt utrustning till din anläggning. Våra växelriktare uppfyller de krav och föreskrifter som ställs av EU samt Energimarknadsinspektionen och skyddsinstallationer sker enligt standard och branschrekommendationer.

ANVÄND DIN SOLENERGI TILL ATT LADDA ELBILEN

Står elbilen parkerad på uppfarten eller i carporten? En hemmaladdare är extra smart och smidigt om du använder din egen solenergi. Vi säljer och installerar ett utbud av säkra laddboxar, samt erbjuder smarta lösningar så att du enkelt kan styra när och hur mycket av din producerade solel som ska användas till elbilsladdningen.


FÖLJ DIN SOLPRODUKTION I APPEN SMART METER

Appen Smart Meter ger dig en överblick av din konsumtion och produktion för en mer optimerad användning av din solcellsanläggning. Helt enkelt, en tilläggstjänst för dig som gillar att ha koll! Smart Meter hämtar information från växelriktaren så att du realtid ser hur mycket el din solcellsanläggning producerar, hur mycket el du förbrukar och hur mycket överskottsel du säljer ut på elnätet.

SÄLJ DITT ÖVERSKOTT

När du har mer solel än du behöver, köper vi gärna ditt elöverskott. Som egenproducent tjänar både du och miljön på dina solceller – samtidigt som andra får ta del av förnybar el. Kontakta Kundservice på 0454-818 00 för mer information.

Frågor & svar

Hur fungerar solceller?

När solljuset faller på solcellen skapas det en elektrisk spänning i form av likström mellan cellens fram- och baksida. Med hjälp av en växelriktare som omvandlar energin till växelström blir det sedan möjligt att använda sin egenproducerade el där hemma.

Vad är skillnaden mellan solceller och solfångare?

Solceller omvandlar solenergi till el medan solfångare producerar värmeenergi.

Kan jag få skattereduktion?

Som så kallad mikroproducent* kan du sedan 1 januari 2015 få skattereduktion med 60 öre/KWh för den överskottsenergi du matar ut i nätet. Skattereduktion ges inte för fler kilowattimmar än du köper in och för maximalt 30 000 KWh per år.

* Småskalig egenproduktion som kräver en säkringsstorlek på högst 100 ampere och en produktionseffekt upp till 43,5 kilowatt.

Läs mer på Skatteverkets hemsida

Hur mycket kan jag producera?

Solceller kan generera uppemot cirka 1 000 kWh per installerad kW och år, beroende på storlek och system. Ett realistiskt och bra mål är att bli självförsörjande med hushållsel under sommarmånaderna men att du får köpa el under vintern.

Hur lång tid tar det innan jag tjänat in min investering?

Det beror på vad du har för solcellslösning, vilken storlek den har och givetvis hur mycket el du använder. Väldigt generellt brukar det sägas att återbetalningstiden är 10-15 år.

Kan jag sälja mitt överskott?

Den el du själv producerar, men inte konsumerar, köper vi gärna av dig – vi följer Nordpools timpris. För att kunna mata in elen på elnätet och få betalt för den, installeras en ny mätare som ger timvärden på levererad el. Kontakta oss på 0454-818 00 så hjälper vi dig!

Elcertifikat - vad innebär det?

För varje megawattimme solenergi som du själv producerar finns det möjlighet att ansöka om elcertifikat – ett ekonomiskt stöd som syftar till att öka andelen egenproducerad el i Sverige.

Läs mer om elcertifikat på Energimyndighetens hemsida

Var kan jag placera solceller?

Vi erbjuder lösningar för att montera solceller på olika typer av tak och även markanläggningar.