teckna elavtal – ny kund

Vad roligt att du vill bli elkund hos oss! Vi bjuder på en liten välkomstgåva. Välj mellan den fasta avgiften betald under det första året (värde 276:-) eller ett lokalt presentkort från Karlshamns Handel (värde 200:-). Kryssa i ditt val när du tecknar elavtalet längre ner på sidan. 

ATT BYTA ELLEVERANTÖR ÄR ENKELT.

Teckna ett elavtal med oss så ordnar vi med det praktiska. Glöm inte att kontrollera eventuell uppsägningstid om du har ett avtal med ett annat elhandelsbolag i nuläget.

På grund av de kraftiga prissvängningarna på elmarknaden så kan vi just nu inte erbjuda att teckna ett fast elpris på vår hemsida eller i vår app. Du kan teckna ett elavtal med rörligt elpris nedan med mobilt BankID eller kontakta vår kundservice på telefon 0454-818 00 så berättar vi mer.

1. Läs igenom avtalet och avtalsvillkoren som du hittar längst ner på sidan när du klickar på länken ”avtalsvillkor”.
2. Välj avtalsform. 
3. Uppgifter om anläggnings-ID och områdes-ID hittar du på fakturan från ditt nätbolag. (Saknar du anläggnings-ID, kryssa i rutan om fullmakt, så hämtar vi de uppgifterna åt dig).
4. Markera och ta del av avtalsvillkoren och skicka avtalet.

Godkänn med BankID. En bekräftelse på avtalet skickas till din angivna mailadress.

REDAN ELKUND?

Är du befintlig kund som vill teckna om ditt elavtal? Enklast gör du det under ”Mina Sidor”


Jag vill teckna avtal om

Enligt avtalsperiod och förutsättningar ovan, samt avtalsvillkoren nedan.

Uppgifter

Avtalsvillkor

Visa avtalsvillkor ⇒

Ångerrätt enligt distansavtalslagen: När du tecknar ett avtal via telefon, internet eller på en plats utanför vår affärslokal har du alltid 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten börjar gälla från den dagen du tecknar ditt avtal med Karlshamn Energi. Du kan läsa mer om Lag om distansavtal och avtal på vår webbsida eller via konsumentverkets webbsida.

Rörligt elpris

Rörligt elpris är lite av en utmaning. De som vill spekulera lite kan välja ett pris som är kopplat till den nordiska elbörsen, Nord Pool. Det rörliga elpriset utgår från Karlshamn Energi Elförsäljning AB:s inköpspris + moms. Till detta kommer vid var tid gällande elcertifikatsavgift och påslag. Avtal om Rörligt Elpris löper tillsvidare med en ömsesidig uppsägningstid av en månad.

  • Elområde 4 (södra Sverige)
  • Elområde 3
  • Elområde 2
  • Elområde 1

Rörligt pris(Oktober 2023)

Elområde 4 (södra Sverige)
58,5 (43,52)
Elområde 3
54,3 (40,15)
Elområde 2
33,3 (23,31)
Elområde 1
34,2 (24,03)

Priserna är angivna i öre/kWh inklusive påslag samt gällande kostnad för elcertifikat och moms.
Inom parentes är priserna angivna exklusive påslag, elcertifikat och moms.

Det tillkommer en månadsavgift om 30 kr inkl. moms.

Påslag 2,8 öre/kWh
Elcertifikat: 0,5 öre/kWh
Moms: 25%

Prisjämförelse

  • Elområde 4 (södra Sverige)
  • Elområde 3
  • Elområde 2
  • Elområde 1

Elförbrukning

Elområde 1
Elområde 2
Elområde 3
Elområde 4
2 000 kWh
52,2
51,3
72,3
76,5
5 000 kWh
41,4
40,5
61,5
65,7
10 000 kWh
37,8
36,9
57,9
62,1

I jämförpriserna ingår elpris, avgift för elcertifikat, moms och fast avgift. Priserna är angivna i öre/kWh. Gäller avtalsstart senast 1 februari 2024. Jämförpriset baseras på senaste månadens rörliga elpris. Avgiften för elcertifikat gäller tills vidare och kan komma att ändras under avtalsperioden. I elpriserna ovan ingår inte elnätsavgifterna som du betalar till ditt elnätsbolag.

 

Teckna elavtal

Timpris

Timavtal innebär att du har möjlighet att påverka dina elkostnader genom att styra din förbrukning till när timpriset är som lägst. Priset baseras på Nord Pools spotpris per timme (exklusive påslag, elcertifikat och moms).

Påslag 2,8 öre/kWh
Elcertifikat: 0,5 öre/kWh
Moms: 25%

Det tillkommer en månadsavgift om 30 kr inkl. moms.

Timpris löper tillsvidare med en månads uppsägningstid. Önskar du avtal om timpris, kontakta kundservice på 0454-818 00.

Aktuella spotpriser på den nordiska elbörsen, Nord Pool

Frågor & svar

Hur binder jag mitt elpris?

På grund av de kraftiga prissvängningarna på elmarknaden så kan vi just nu inte erbjuda att teckna ett fast elpris på vår hemsida. Du kan teckna ett elavtal med rörligt elpris här med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice på telefon 0454-818 00 så berättar de mer.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Vattenfilm

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.