solceller

Med solceller på ditt tak producerar du din egen förnybara energi – helt utan utsläpp! Du blir du mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar och sänker din energikostnad.

PRISER OCH SOLCELLSPAKET

Det är både smart och tryggt att välja våra solpaneler! Du får en lösning som passar ditt hus och vi hjälper dig med allt – från design till installation.

Vilken solcellslösning som passar dig bäst beror bland annat på vilken elförbrukning du har, hur stor takyta du har tillgänglig samt vilket underlag och vädersträck ditt hus ligger i. Nedan listar vi några exempel på de vanligaste storlekarna.

 

 

PRISEXEMPEL
TILL MINDRE VILLAN

Mellan 15-22 stycken solpaneler (ca 24-36 m2) som har en maximal elproduktion mellan 3600-7300 kWh per år, beroende på antalet solpaneler som väljs.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inklusive moms och skattereduktion (grön teknik): 76 000 kr – 109 000 kr


MEDIUM
Till det mellanstorA huset

Mellan 23-34 stycken solpaneler (ca 37-47 m2) som har en maximal elproduktion mellan 5 500-9 600 kWh per år, beroende på antalet solpaneler.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inklusive moms och skattereduktion (grön teknik): 110 000 kr – 140 000 kr

 


LARGE
Till det STÖRRE huset

Mellan 35-39 stycken solpaneler (ca 58-64 m2) som har en maximal elproduktion på mellan 8400-12 900 kWh per år. Effekt justeras via växelriktare för att klara huvudsäkring och elnät.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inklusive moms och skattereduktion (grön teknik): 150 000 kr – 180 000 kr


SKATTEREDUKTION FÖR GRÖN TEKNIK – ROTAVDRAG

Skattereduktionen ges för kostnader för arbete och material med:

  • 15 % för solelsinstallationer
  • 50 % för lagring av egenproducerad elenergi

Hanteringen blir som rut- och rotavdrag – det vill säga att avdraget sker direkt på faktura till kund och det avdragna beloppet betalas direkt från Skatteverket till installatören. Skattereduktionen får uppgå till högst 50 000 kronor per person och år. För att få reduktionen krävs att den utförda installationen tillhör ett småhus, en bostadsrätt eller en ägarlägenhet som ägs av den som begär skattereduktion.

Skattereduktion för grön teknik påverkar inte utrymmet för övriga rut- och rotarbeten.

Läs mer om skattereduktion för grön teknik på Skatteverkets hemsida 


OFFERTFÖRFRÅGAN

Just nu är det lång kö och återkopplingstiden är betydligt längre än normalt. Under hösten och vintern har vi fullt upp med att bearbeta redan inkomna förfrågningar, hembesök och offerter.

Lämna gärna kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss i turordning under våren 2023, med start i februari, för att planera in hembesök och offert.

OBS! Vi utför ej installationer på eternittak.

Frågor & svar

Hur binder jag mitt elpris?

På grund av de kraftiga prissvängningarna på elmarknaden så kan vi just nu inte erbjuda att teckna ett fast elpris på vår hemsida. Du kan teckna ett elavtal med rörligt elpris här med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice på telefon 0454-818 00 så berättar de mer.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Vattenfilm

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.