solceller

Med solceller på ditt tak producerar du din egen förnybara energi – helt utan utsläpp! Du blir du mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar och sänker din energikostnad.

PRISER OCH SOLCELLSPAKET

Det är både smart och tryggt att välja våra solpaneler! Du får en lösning som passar ditt hus och vi hjälper dig med allt – från design till installation.

Vilken solcellslösning som passar dig bäst beror bland annat på vilken elförbrukning du har, hur stor takyta du har tillgänglig samt vilket underlag och vädersträck ditt hus ligger i. Nedan listar vi några exempel på de vanligaste storlekarna.

 

 


SMALL
Till mindre VILLAN

Mellan 15-22 stycken solpaneler (ca 24-36 m2) som har en maximal elproduktion mellan 3600-7300 kWh per år, beroende på antalet solpaneler som väljs.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inkl moms, exkl ROT-avdrag: 76 000 kr – 109 000 kr

 


MEDIUM
Till det mellanstorA huset

Mellan 23-29 stycken solpaneler (ca 37-47 m2) som har en maximal elproduktion mellan 5500-9600 kWh per år, beroende på antalet solpaneler som väljs.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inkl moms, exkl ROT-avdrag: 110 000 kr – 140 000 kr

 


LARGE
Till det STÖRRE huset

Mellan 35-39 stycken solpaneler (ca 58-64 m2) som har en maximal elproduktion på mellan 8400-12 900 kWh per år. Effekt justeras via växelriktare för att klara huvudsäkring och elnät.

Pris för en standardinstallation och med standardmaterial, inkl moms, exkl ROT-avdrag: 150 000 kr – 180 000 kr

 


INTRESSEANMÄLAN

Frågor & svar

Hur binder jag mitt elpris?

Du kan göra det här på vår hemsida med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice 0454-818 00.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Vilka elavtal kan jag välja mellan?

Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris eller en mix av båda. Du kan också välja att vintersäkra ditt elpris för extra trygghet.

Fast pris är en trygg avtalsform som ger dig en bra översikt över dina elkostnader under avtalsperioden, du kan välja 1/2, 1, 2, 3 eller 5 år. Aktuella priser hittar du här.

Rörligt elavtal innebär att du får olika elpriser varje månad beroende på prisutvecklingen. Är priset på el lågt, betalar du ett lägre elpris och vice versa.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Vattenfilm

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.