fjärrvärme

En klok lösning för både dig och miljön!

Fjärrvärme i ditt hem är bekvämt – och enkelt. Du kan njuta av ett väluppvärmt hem, med hög driftsäkerhet och dessutom tar varmvattnet aldrig slut!

I bostadsområden där fjärrvärmeledningar redan är dragna i gatan finns det möjligheter att ansluta till fjärrvärme. Vid installation ingår ledningsanslutning, fjärrvärmecentral, mätutrustning, anslutning av fastighetens rörsystem till fjärrvärmecentralen och grovåterställning av din tomt. Har du möjlighet till ROT-avdrag löser vi det.

Vill du veta om du har möjlighet att ansluta din fastighet till fjärrvärmen kontakta vår säljare Roger Antonsson på telefon 0454-818 27 eller fyll i formuläret längst ner på sidan. Bor du i ett område där vi ännu inte har hunnit bygga ut fjärrvärmen, får du ett erbjudande av oss så snart området är aktuellt för utbyggnad.

Nybyggnation

Ska du bygga nytt och vill ansluta dig till fjärrvärmenätet? För att du ska få kontroll över vad dina faktiska kostnader och utgifter skulle bli med fjärrvärme gör vi en årskostnadskalkyl som ger en ungefärlig bild av din framtida värmekostnad. Kalkylen är kostnadsfri. I vår offert för anslutningsavgift ingår ledningsanslutning, återställning, fjärrvärmecentral, anslutning av fastighetens rörsystem till värmeväxlaren samt mätutrustning.

Intresserad? Kontakta vår säljare Roger Antonsson på telefon 0454-818 27 eller maila till roger.antonsson@karlshamnenergi.se


redan fjärrvärmekund?

TACK TILL DIG SOM HAR FJÄRRVÄRME!
När du värmer dig med fjärrvärme gör du samtidigt en viktig insats för klimatet. Att inte köra bil på tre år eller avstå från att äta kött i fem år är lika bra för klimatet som att ha fjärrvärme i ett år till. Du kan med andra ord vara stolt över att du har fjärrvärme hemma. För du är en del av lösningen till att tackla den pågående klimatförändringen.

teckna ett serviceavtal

Fjärrvärme är enkelt och bekymmersfritt men likväl behövs en viss tillsyn. Att avstå från kontinuerligt underhåll kan bli dyrt i längden. En anläggning som hela tiden är i bästa trim ger bättre komfort och i förlängningen även en förbättrad ekonomi. När garantitiden har gått ut på fjärrvärmeanläggningen erbjuder vi möjligheten att teckna serviceavtal på anläggningen. Serviceavtalet innebär att du får en årlig besiktning och funktionskontroll av din fjärrvärmeanläggning. Dessutom har du prioriterad tillgång till vårt serviceteam dygnet runt. Efter besiktningen skickar vi ut ett protokoll där statusen på anläggningen beskrivs och lämnar förslag på åtgärder om något behöver justeras.

Vårt serviceavtal ger dig:

  • Trygghet
  • Årlig kontroll
  • Tillgång till serviceteam dygnet runt
  • Bättre driftekonomi
  • Rabatterat timpris

PRIS: 91 KR/MÅNAD (inkl moms)

*Upsägningstid för våra serviceavtal är 2 månader.
**Kostnaden faktureras på din vanliga energifaktura från Karlshamn Energi. 

Vill du veta mer eller teckna ett serviceavtal? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

INTRESSEANMÄLAN

Frågor & svar

Hur binder jag mitt elpris?

Du kan göra det här på vår hemsida med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice 0454-818 00.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Vilka elavtal kan jag välja mellan?

Du kan välja mellan fast elpris, rörligt elpris eller en mix av båda. Du kan också välja att vintersäkra ditt elpris för extra trygghet.

Fast pris är en trygg avtalsform som ger dig en bra översikt över dina elkostnader under avtalsperioden, du kan välja 1/2, 1, 2, 3 eller 5 år. Aktuella priser hittar du här.

Rörligt elavtal innebär att du får olika elpriser varje månad beroende på prisutvecklingen. Är priset på el lågt, betalar du ett lägre elpris och vice versa.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Investera i solceller

Med solceller på ditt tak producerar du din egen förnybara energi – helt utan utsläpp!

Med solceller på ditt tak producerar du din egen förnybara energi – helt utan utsläpp!