betala via autogiro

När du blir kund hos oss får du automatiskt en pappersfaktura från oss, men självklart kan du betala via autogiro eller välja att få fakturan som e-faktura (beställ hos din bank). Perfekt för dig som ofta är bortrest eller vill göra roligare saker än att betala räkningar.

Anslut dig direkt via formuläret nedan. Fyll i alla uppgifter, godkänn avtalet med BankID och skicka in så ordnar vi resten. Därefter behöver du bara se till att det finns pengar på ditt konto på fakturans förfallodag.

OBS! Du kan också ändra förfallodatum om du vill att pengarna ska dras från ditt konto i slutet på månaden. Vill du endast ändra betaldatum så klickar du bara i den rutan och inte rutan för medgivande om autogiro.

Betalningsmottagare


KARLSHAMN ENERGI AB, Box 174, 374 23 Karlshamn


Organisationsnummer: 556223- 8849   
Bankgironummer: 856-7570

Betalare

Godkännande av Autogiro

Visa avtalsvillkor ⇒

Begäran om ändrat förfallodatum


Vill du ändra förfallodatum på din faktura till den sista vardagen varje månad i samband med nästföljande fakturering? Det kan innebära att det vid första tillfället blir mindre än 30 dagar från avsänd faktura till förfallodag.

Begäran innebär även att, om betalning inte sker i rätt tid, så har Karlshamn Energi AB rätt att fordra ränta enligt räntelagen från den i fakturan angivna förfallodag. Begäran ersätter nuvarande skrivning i allmänna avtalsvillkor. Begäran omfattar samtliga fakturor på angivet kundnummer.

Frågor & svar

Hur binder jag mitt elpris?

På grund av de kraftiga prissvängningarna på elmarknaden så kan vi just nu inte erbjuda att teckna ett fast elpris på vår hemsida. Du kan teckna ett elavtal med rörligt elpris här med mobilt BankID, inne på ”Min Sidor” eller kontakta vår kundservice på telefon 0454-818 00 så berättar de mer.

Kan jag betala via Autogiro eller E-faktura?

E-faktura registrerar du på din banks hemsida. Autogiro kan du antingen registrera på din banks hemsida eller på vår hemsida här. Du behöver ha ditt kundnummer hos oss och ditt kontonummer till hands.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och sök på din adress, så ser du om din adress finns med.

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber och installation av switch.

Kan jag få fjärrvärme?

Karlshamn Energis fjärrvärmenät omfattar Karlshamns, Asarums, Mörrums och Svängstas tätorter. För att få veta om du kan få fjärrvärme till din bostad eller för att anmäla intresse kontakta vår energisäljare Roger Antonsson på telefon 0454 – 818 27. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående.

Vattenfilm

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.

Vi ser till att du får ett lokalproducerat vatten direkt från kranen, dygnet runt. Men vi behöver också vårda, rena, förnya och investera så att vi även i framtiden har ett friskt och gott vatten till dig som bor här.