VATTEN, EL OCH BRA UPPKOPPLING
– en självklarhet FÖR DAGENS FÖRETAGARE 

En snabb och stabil uppkoppling är en nödvändighet idag när man driver företag. Med bredband via fiber kan du koppla upp hur många olika enheter och program du vill – utan att behöva oroa dig för osäker uppkoppling eller driftsäkerhet. Med tillgång till molntjänster, blixtsnabb filöverföring och högupplösta videotjänster har du alla möjligheter att hitta nya kunder, och jobba smartare.

 

ke_bilder_540_fiber-skylt

BESTÄLL FIBERANSLUTNING
Vi erbjuder Svartfiber och Kapacitetstjänster till dig som har företag. 
En fiberanslutning kan du beställa allt eftersom utbyggnad sker i ditt företags område eller när vi gör förtätningar i befintligt fibernät. För att få fiber, tecknar du avtal hos oss via denna länk: Teckna avtal. Där kan du söka på din adress och se status för just ditt område. Självklart kan du också kontakta oss för att begära en offert. Vi går tillsammans igenom din fastighets förutsättningar och behov, och kommer överens om ett avtal. Vi hjälper sedan till med allt. Vi sköter planering, eventuellt grävarbete, installation och anslutning.

PLANERA FIBERDRAGNING
Vår entreprenör bokar ett projekteringsmöte med dig. Under mötet planerar ni fiberinstallationen tillsamans och sätter upp en projektplan. Vi, tillsammans med dig ställning till var och hur vi ska gräva samt var switchen ska sitta. Switchen monteras oftast direkt på insida av vägg som vetter mot ingången (oftast mot gatan). Vill man ha switchen placerad någon annanstans längre in i fastigheten förbereder man det själv med ett rör där vi sedan blåser in fiberkabeln. Här kan du läsa om tips och anvisningar för installation av switch: Tips för anslutning av switch

GRÄVNING UTE I GATAN
Före grövning är det viktigt att du plockar bort saker på din tomt som eventuellt står i vägen. Frågor kring grävning och utförande ställs nu i första hand till entreprenörens projektledare. Självklart kan du även höra av dig till vår Kundservice.

GRÄVNING PÅ DIN TOMT
Grävning och förläggning av fiberslang samt spårtråd sker på din tomt från tomtgräns fram till håltagningspunkt på ditt hus. Du ansvarar för att förbereda och flytta allt som kan vara i vägen på överenskommen grävsträcka som exempelvis; buskar, plantor, plattor, stensättningar och grus. Grovåterfyllning efter grävning ingår, det vill säga att jordmassor läggs tillbaka i schaktet. Observera att ingen form av återställning ingår. OBS! Du ansvarar själv för att informera leverantören om ledningar som du själv dragit på tomt, exempelvis gräsklipparkabel.

INSTALLATION AV FIBER OCH SWITCH
Entreprenören kontaktar dig och ni bokar in möte för installation av kundenhet och håltagning i grund/fasad. Placering av switch inne i huset har tidigare bestämts i samråd med dig under hembesöket. Till sist kontrolleras fiberanslutningen så att den fungerar som den ska.

ANSLUT DIG TILL INTERNET
Anslut datorns nätverkssladd till ditt bredbandsuttag och starta din webbläsare. Skriv in www.karlshamnsporten.se, tryck sedan på ”Logga in” i huvudmenyn. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. Vill du läsa mer om detta kan du ladda ner vår folder för registrering i karlshamnsporten: folder för registrering i karlshamnsporten

BESTÄLLA TJÄNSTER
Nu kan du beställa internet, tv och telefoni från någon/några av våra tjänsteleverantörer  Gå gärna in på karlshamnsporten.se här kan du läsa mer om de leverantörer som erbjuder lösningar anpassade för dig med företag. Vi rekommenderar att du väntar med att säga upp någon/några av dina ”gamla” tjänster tills du fått besked om att din fiberanslutning fungerar, eftersom vi inte kan ge dig något exakt datum för när den gör det.

NU FUNKAR DET
Grattis! Nu kan du börja använda din fiberanslutning.


 

Fiber rustar din fastighet 

Snabbt och stabilt bredband står högt på de flesta hyresgästers kravlista. Men en fiberanslutning är inte bara till för hyresgäster – utan även dig som fastighetsägare. En uppkopplad fastighetsdrift sparar tid, kraft, pengar och miljö. Fiber ger helt enkelt både mer att leva för och tiden till att göra det.

MERVÄRDE FÖR HYRESGÄSTERNA

ke_bilder_540x460_bredband-flickaVi erbjuder ett öppet fibernät vilket innebär att dina hyresgäster helt fritt kan välja mellan en mängd olika leverantörer och tjänster. Vi tillhandahåller också informationsmaterial gällande fördelar med fiberanslutning samt av det tjänsteutbud kunden får via karlshamnsporten.se. Kontakta oss så ser vi till att ta fram material till dina hyresgäster i det antal du önskar.

Fiberinformation – hyresgäst

Tjänsteutbud och registrering i Karlshamnsporten

BESTÄLL FIBERANSLUTNING
En fiberanslutning kan du beställa allt eftersom utbyggnad sker i fastighetens område eller när vi gör förtätningar i befintligt fibernät. Kontakta oss för att få reda på hur du tecknar avtal eller begära en offert. Vi går tillsammans igenom din fastighets förutsättningar och behov, och kommer överens om ett avtal. Vi hjälper sedan till med allt. Vi sköter planering, eventuellt grävarbete, installation och anslutning. Som fastighetsägare behöver du bara beställa och betala för fiberanslutningen.

PLANERA FIBERDRAGNING
Vår entreprenör bokar ett projekteringsmöte med dig. Under mötet planerar ni fiberinstallationen tillsammans och sätter upp en projektplan.

FIBERINSTALLATION
Om fibernätet inte är utbyggt i området så gräver vi schakt och drar kablar fram till din fastighet. Vi drar därefter fiberkabel den kortaste vägen från anslutningspunkten i fibernätet i gatan fram till fastigheten, där vi installerar en switch. Parallellt med att fastigheten ansluts till fibernätet förbereder vi inne i lägenheter eller företagslokaler för att sedan ansluta dessa till fastighetsnätet.

BESTÄLL TJÄNSTER
När fiberanslutningen är på plats kan varje hushåll, genom att koppla en dator till nätverksuttaget registrera sig och beställa de tjänster de önskar. Detta gör de via vår tjänstevalsportal karlshamnsporten.se

NU FUNKAR DET
Grattis! Nu kan alla i huset börja använda din fiberanslutning.

Har du frågor / funderingar eller vill ha mer information innan du tecknar avtal är du varmt välkommen att ringa eller maila någon av oss

Roger Antonsson, 0454-818 27, roger.antonsson@karlshamnenergi.se
Eva Olsson, 0454-818 13, eva.olsson@karlshamnenergi.se

För tekniska frågor: hakan.nilsson@karlshamnenergi.se

Frågor & svar

Vilka leverantörer kan jag välja bland för Internet TV och Telefoni?

Ni kan läsa mer om våra tjänsteleverantörer i www.karlshamnsporten.se.

Vem äger anslutningen?

En slutförd fiberanslutning blir fast egendom och tillhör villan. Ägandet tillfaller villaägaren.

Var placeras switchen?

Switchen monteras innanför närmaste yttervägg mot gata, annan placering enligt överenskommelse mellan Karlshamn Energi och kund.

Vad kostar det att ansluta sig?

Kostnaden består av en engångsavgift, ingen månadsavgift för nätet tillkommer.
För att få information kring vad det kostar, klicka här. För att ansluta sig i ditt område skriver du in din gatuadress och laddar ner aktuellt avtal här

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber, kontaktering samt uppslingning av fiber i switchen.

Jag har fått erbjudande om att teckna avtal för fiberanslutning. Varför bör jag ta del av erbjudandet?

När vi bygger ut fiber i ett förprojekterat villaområde ansluter vi flera villor samtidigt och kan då erbjuda ett bättre pris. En anslutning senare ger en högre anslutningskostnad och längre väntetid.

Tillkommer det någon kostnad utöver anslutningsavgiften?

Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som du betalar till Karlshamn Energi. Tjänster som du efter installationen väljer att aktivera via valfri tjänsteleverantör i Karlshamnsporten, betalar du till din tjänsteleverantör.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Kan jag få ROT-avdrag när jag ansluter mig till fibernätet?

På själva grävningsarbetet kan ett ROT-avdrag göras med f.n. 1800 kr på totalpriset göras, enligt nu gällande regler (januari 2016) för ROT-avdrag. ROT-avdragets storlek kan komma att justeras om reglerna för ROT förändras.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och gör din anmälan. Där ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Jag ska flytta, vad händer med min fiberanslutning och mina tjänster?

Anslutningen följer med fastigheten och är inget man kan ta med sig, däremot de tjänster du valt för TV, telefoni och internet kan du antingen flytta med dig eller välja att säga upp dem. Detta gör du direkt via den tjänsteleverantör du valt via Karlshamnsporten.se.

Jag har ingen dator, varför ska jag ansluta mig till fibernätet?

Ja, via fiber finns många möjligheter utöver snabb internetuppkoppling, till exempel TV och telefoni. Du kan även koppla in smartahem-tjänster, larm, vårdtjänster m.m. på en internettjänstkapacitet. Det höjer ju också värdet på din fastighet vid en eventuell försäljning.

Hur går arbetet till på min tomt?

Karlshamn Energi gräver fram till närmsta yttervägg på villan. Röret läggs på ca 30-40 cm djup och bredden på schaktet är ca 15-20 cm. Grovåterställning gäller d.v.s. grus/jord tillbaka på sin plats, men inga plattor, asfalt, rabatter, gräsmatta. Då schakten är gjord så tar vi oss in (borrar) genom yttervägg och fibern ansluts i medföljande switch.

VI GÖR KARLSHAMN SNABBARE

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD