HÖG TID ATT ANMÄLA

DITT INTRESSE FÖR FIBER

Många vill ansluta sig till vårt snabba fibernät – tack för förtroendet! Vi fortsätter utbyggnaden, gata för gata, område för område. Har du fått ett avtal i din brevlåda? Skriv på och skicka in det till oss så snart som möjligt.

 

FIBERNYTT

Vi bygger ut fibernätet i en rasande fart! Läs mer om vad som händer i vår kommun och vilka områden som ska anslutas. Ladda ner en pdf här.

 

 

 

 


 

Kopparnätet fasas ut i Karlshamn

Den 1 oktober 2018 börjar Telia släcka ner kopparnätet i Karlshamns kommun. Det är många byar som berörs och det är den fasta telefonin och internet via ADSL som inte längre kommer att fungera.

Tjänster som påverkas av nedläggningen är telefoni, bredband, TV, trygghetslarm men även grossist- och företagstjänster.

Karlshamn Energi har flera fiberprojekt igång på landsbygden. Kattkroken och Nötabråne med omnejd är utbyggda och nu pågår projekt i Mieådalen. Nästa år påbörjas utbyggnad i Köpegårda, Vettekulla, Vekerum och Gustavstorp. Karlshamn Energi har ansökt om landsbygdsstöd för utbyggnad i projekt Mörrum Norra och Svängsta Åkerholm.

Har du möjlighet att teckna dig på fiber? Gå in på bredbandnu.se och anmäl ditt intresse idag!

Frågor & svar

Vilka leverantörer kan jag välja bland för Internet TV och Telefoni?

Ni kan läsa mer om våra tjänsteleverantörer i www.karlshamnsporten.se.

Vem äger anslutningen?

En slutförd fiberanslutning blir fast egendom och tillhör villan. Ägandet tillfaller villaägaren.

Var placeras switchen?

Switchen monteras innanför närmaste yttervägg mot gata, annan placering enligt överenskommelse mellan Karlshamn Energi och kund.

Vad kostar det att ansluta sig?

Kostnaden består av en engångsavgift, ingen månadsavgift för nätet tillkommer.
För att få information kring vad det kostar, klicka här. För att ansluta sig i ditt område skriver du in din gatuadress och laddar ner aktuellt avtal här

Vad ingår i kostnaden för min fiberanslutning?

I anslutningsavgift ingår markarbete på tomt samt installation av fiberkabel och en switch. Grävning på tomten utförs av KEAB. KEAB ansvarar sedan för att färdigställa överlämningspunkten inne i bostaden, vilket består av inblåsning av fiber, kontaktering samt uppslingning av fiber i switchen.

Jag har fått erbjudande om att teckna avtal för fiberanslutning. Varför bör jag ta del av erbjudandet?

När vi bygger ut fiber i ett förprojekterat villaområde ansluter vi flera villor samtidigt och kan då erbjuda ett bättre pris. En anslutning senare ger en högre anslutningskostnad och längre väntetid.

Tillkommer det någon kostnad utöver anslutningsavgiften?

Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som du betalar till Karlshamn Energi. Tjänster som du efter installationen väljer att aktivera via valfri tjänsteleverantör i Karlshamnsporten, betalar du till din tjänsteleverantör.

Kan jag få uppskov eller betala via avbetalning?

Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig

Kan jag få ROT-avdrag när jag ansluter mig till fibernätet?

På själva grävningsarbetet kan ett ROT-avdrag göras med f.n. 1800 kr på totalpriset göras, enligt nu gällande regler (januari 2016) för ROT-avdrag. ROT-avdragets storlek kan komma att justeras om reglerna för ROT förändras.

Kan jag få fiber där jag bor?

Gå in här och gör din anmälan. Där ser du om din adress finns med under Fokus-, planerade eller leveransklara områden.

Jag ska flytta, vad händer med min fiberanslutning och mina tjänster?

Anslutningen följer med fastigheten och är inget man kan ta med sig, däremot de tjänster du valt för TV, telefoni och internet kan du antingen flytta med dig eller välja att säga upp dem. Detta gör du direkt via den tjänsteleverantör du valt via Karlshamnsporten.se.

Jag har ingen dator, varför ska jag ansluta mig till fibernätet?

Ja, via fiber finns många möjligheter utöver snabb internetuppkoppling, till exempel TV och telefoni. Du kan även koppla in smartahem-tjänster, larm, vårdtjänster m.m. på en internettjänstkapacitet. Det höjer ju också värdet på din fastighet vid en eventuell försäljning.

Hur går arbetet till på min tomt?

Karlshamn Energi gräver fram till närmsta yttervägg på villan. Röret läggs på ca 30-40 cm djup och bredden på schaktet är ca 15-20 cm. Grovåterställning gäller d.v.s. grus/jord tillbaka på sin plats, men inga plattor, asfalt, rabatter, gräsmatta. Då schakten är gjord så tar vi oss in (borrar) genom yttervägg och fibern ansluts i medföljande switch.

VI GÖR KARLSHAMN SNABBARE

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD

EN FILM OM VÅR FIBERUTBYGGNAD